Roliga idéer för studentflak

Studenten är en av livets lyckligaste dagar. Inga hinder finns och framtidstron sprudlar då man tar sina första steg ut i vuxenlivet. Något som sätter extra guldkant på dagen är en glad färd på ett studentflak. Här följer några tips på roliga idéer till flaket och också lite information om vad som är viktigt att tänka på.

Säkerhet på studentflak

Vi börjar med det som är viktigast: Säkerheten på studentflak bör vara riktigt god för att undvika onödiga olyckor. Här följer några saker som är viktiga att tänka på. Det måste finnas ordentligt fastsatta skyddsräcken på minst 110 cm höjd runt om. Det är också viktigt att man som passagerare enkelt kan kontakta föraren om någonting skulle inträffa. Hastigheten för ett flak får inte överstiga 20 kilometer i timmen. Att ha en person med på flaket, en så kallad flakvärd, som är nykter och inte deltar i festen är också en god idé. För övriga säkerhetsföreskrifter kan Transportstyrelsens hemsida besökas.

Medium group of students studying on steps of school building.

Rolig utsmyckning av studentflak

Att utsmycka sitt studentflak är en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin klass innan själva studentdagen. Här sätter egentligen bara fantasin stopp. Man kan till exempel skriva roliga skyltar som på något vis representerar klassen och fästa på flaket. Lakan är ett smart material att använda för att måla skyltar på. Att smycka flaket vackert och traditionellt med björkslanor är fint och gör sig dessutom väldigt bra på bild. Ballonger i olika färger ger ett festligt och glatt intryck. Huvudsaken är egentligen att man inte smyckar flaket med saker man kan skada sig på.

Anlita ett proffs

Det finns faktiskt proffs som är experter på att utforma fina studentflak. På Amok-Studentflak.se hittar du till exempel fina bilar i olika färger. Fördelen med att anlita en professionell firma är också att de har koll på regler och säkerhet vilket gör hela upplevelsen tryggare. Är ni få personer kan det vara en idé att skippa det stora flaket och istället satsa på en riktigt snygg veteranbil att färdas med stil i. Det finns många företag och privatpersoner som hyr ut både bil och förare till just det ändamålet.

Accessoarer till studenterna

På vissa studentflak kastas det ju öl och andra alkoholhaltiga drycker. Detta är inte så kul för den som satt på sig fina kläder till studenten. Inte heller förbipasserande brukar uppskatta att bli duschade med öl. Men det finns faktiskt alternativ på studentaccessoarer att använda sig av på flaket. Såpbubblor är till exempel både roligt att blåsa och vackert att titta på. Man kan även ta med sig serpentiner och blåsa ut på flaket. Ett tips är att besöka en butik specialiserad på fest för att hitta roliga accessoarer att ha i händerna under färden.

Musik på flaket

Musik är nästan ett måste när man åker flak på studenten. Ett tips är att låta varje person i klassen välja en låt som de gillar och blir glada av och sedan skapa en spellista av dessa att spela på flaket. För riktigt bra ljud går det att hyra högtalarpaket speciellt anpassade till studentflak. Vill man slå på riktigt stort kan man faktiskt även hyra en DJ som följer med på resan. Det går ju naturligtvis också bra att be en duktig kompis att stå för musiken.

Tips för lyckat och säkert studentflak

Med dessa tips blir inledningen på studentfesten av riktig toppklass. När säkerheten är garanterad kan du och dina kompisar bara fokusera på att ha kul och fira. Skaffa stans bästa studentflak med rätt dekorationer och partymusik – slå på stort och ta hjälp av ett proffs eller snickra själva ihop ert personliga.

 
 

Fler artiklar om Okategoriserade

 
 

Dela 
 
 
 
 
erudito